T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / ÇİĞLİ - Tekel Ortaokulu

TÜRKİYE'DEN AZERBAYCAN'A 23 NİSAN COŞKUSU

Türkiye-Azerbaycan ortaklığıyla yürütülen, İzmir Çiğli Tekel Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Fatma KOLÇAK ve Ankara Sincan Hacı Bektaşi Veli Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Esra Azize ŞİMŞEK'in kuruculuğunu yaptığı, Reyhan Oflaz (Ormanlı Ortaokulu/Zonguldak), Tuğba Çakır (Düşünür Koleji/Antalya), Arzu Yılmaz (Sinan Göksun Ortaokulu/ Sapanca), Ferqane İsayeva (Elitar Gimnaziya/Bakü), Gunay Hamzeyeva (Heydər Əliyev Adına Lisey/Bakü), Xanımgül Hasanova (62 Nomreli Mekteb Lisey/Bakü), Shafa Qurbanova (BSUMLK/Bakü), Zamira Hasanova (119 Nömrəli Tam Orta Məktəb/Bakü) olmak üzere toplam 10 öğretmen ve 50 öğrencinin yer aldığı "Yol Arkadaşım Kitap" projesi  eTwinning yolculuğunda sağlam adımlarla ilerliyor.

Ortaokul seviyesindeki öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı hedefleyen projede öğrencilere etkin okuma alışkanlığını dijital süreçlerle birlikte kazandırarak değişen eğitim sistemlerine uyum sağlamaları amaçlanıyor. 

Projede öğrenciler her seferinde farklı okullardaki akranlarıyla eşleşiyor böylece çok sayıda öğrenci birbiriyle iletişim kurmuş oluyor. Çevrimiçi etkinliklerle iş birliği yapmayı, bilimsel düşünmeyi, empati duygusunu geliştirmeyi öğreniyor; web 2.0 araçlarını kullanarak dijital okuryazarlığı keşfederek ekip olarak öğrenme yaşantıları geliştiriyorlar. 

"Yol Arkadaşım Kitap" projesinin son etkinliği ise 23 Nisan'da düzenlenen şenlik oldu. Türkiye ve Azerbaycan'dan amatör sanatçıların katıldığı şenlikle iki kardeş ülkenin çocukları 23 Nisan coşkusunu birlikte yaşadılar.

 

Şenliğimizden kesitlerin olduğu videomuzu izlemek için tıklayınız... https://youtu.be/hLn1X1YEH38

24-04-2021

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 24.04.2021 - Güncelleme: 24.04.2021 14:52 - Görüntülenme: 331
  Beğen | 0  kişi beğendi