İZMİR / ÇİĞLİ - Tekel Ortaokulu

KÜÇÜK KARA BALIK KİTABI ETKİNLİK TOPLANTIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK

Okulumuz Türkçe öğretmeni Fatma Kolçak'ın kuruculuğunu yaptığı Türkiye-Azerbaycan ortaklığıyla yürüttüğümüz "Yol Arkadaşım Kitap" eTwinning projemizin dördüncü kitabı olan "Küçük Kara Balık"ın etkinlik toplantısını yaptık.

Dördüncü kitabımızda maceracı "Küçük Kara Balık"ın renkli dünyasına konuk olduk.  Kitabımızın etkinlik toplantısını 09.05.2021 Pazar günü Türkiye saatiyle 15.00, Azerbaycan saatiyle 16.00'da gerçekleştirdik.

Tüm öğrenci ve öğretmenlerimizin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz toplantıda ekiplerimiz üç hafta içerisinde "Küçük Kara Balık" kitabı çerçevesinde ortaya çıkardıkları birbirinden güzel çalışmaları sergilediler. Üç haftalık bu süreçte öğrencilerimiz farklı okullardan öğrencilerle oluşturduğumuz afiş, hikaye tamamlama, okuma çemberi, kelime kartı ve bilgi yarışması ekiplerinde yer aldılar. Önce "Küçük Kara Balık" kitabını kısa sürede, büyük zevkle okuyan öğrencilerimiz daha sonra öğretmenleri rehberliğinde ekip çalışmalarını yapmaya başladılar.

Her ekipte farklı Web 2.0 araçlarıyla tanışan öğrencilerimiz çok kısa sürede bu araçları etkin şekilde kullanarak çok güzel ürünler ortaya çıkardılar. Farklı okullardaki akranlarıyla yer aldıkları ekiplerde iletişim ve işbirliği içinde büyük bir uyumla çalışan öğrencilerimiz toplantıda ürünlerini diğer ekiplerde yer alan arkadaşlarıyla paylaştılar. Ekiplerimizin büyük özenle hazırladıkları ortak ürün çalışmaları tüm proje ekibimiz tarafından büyük beğeni aldı.

Ekiplerine başarılı çalışmalarıyla katkı sağlayan 7/C sınıfı öğrencilerimizden Şirinsu, Serayi, Gülşah, İremsu ve Utku'yu tebrik ediyoruz...

Ortak ürün çalışmalarımızdan bazıları ve kullanılan web2.0 araçlarını şu şekildedir:

• Afiş Ekibi- Afişler ve Sertifikalar (Canva, Postermywall)
  • Afiş Ekibi- Afiş Albümü (Joomag)
  • Afiş Ekibi- Afiş Anketi (Google Forms)
  • Afiş Ekibi- Afiş Yapbozu (Jigsawplanet)
  • Afiş Ekibi- Sunum Videosu (Animoto)
  • Hikaye Tamamlama Ekibi- Afişler(Canva)
  • Hikaye Tamamlama Ekibi- E-Kitap (Storyjumper)
  • Hikaye Tamamlama Ekibi- Afiş Seslendirmeleri(ChatterPix Kids)
  • Hikaye Tamamlama- Video (InShot)
  • Okuma Çemberi Ekibi- Soru Sorma  (Mentimeter)