Esafety Label Etiketimiz Altın Etiket'e Yükseldi

Okulumuz, Avrupa çapında bir akreditasyon ve destek hizmeti olan eSafety Label Gold etiketi aldı

Okulumuz, aralarında ülkemizin de bulunduğu Brüksel Merkezli 34 Avrupa Ülkesinin Eğitim Bakanlıklarının üye olduğu Avrupa Okul Ağı  (Europen Schoolnet)  tarafından, 2012 yılında okulları ve öğrencileri internetin zararlarından korumak amacıyla uygulamaya konulan "eSafety Label" (Güvenli İnternet Etiketi)  almaya 2020 yılında önce Bronz ardından Silver Etiket hak kazanmıştır.

eSafety Label , eğitim ve öğrenim deneyiminin bir parçası olarak çevrimiçi teknolojiye güvenli erişim için güvenli ve zenginleştirici bir ortam sağlamayı hedeflemektedir. Öğretmenler, okul müdürleri ve bilişim yöneticileri için önemli bir politika oluşturma merkezi olan eSafety Label, okulların kendi çevrim içi güvenliğini değerlendirmeleri, iyileştirmeleri, güçlendirmeleri için harekete geçmelerini sağlamakta ve okulların kendi çevrim içi güvenlik altyapılarını, politikalarını ve uygulamalarını ulusal ve uluslararası standartlara göre gözden geçirmek eSafety Label sayesinde mümkün olmaktadır.

Iron(No Label), Bronze, Silver ve Gold Label olarak kategorilendirilen sistemde  ilk aşamada  kısa sürede Gümüş Etikete yükselen okulumuz, oluşturulan eylem planına göre çalışmalarını yaparak 2021  yılında tekrar puanlandırılmış ve  Gold Label seviyesinde etiket almaya hak kazanmıştır.

Uluslararası geçerliliği olan bu etiket, okullara  uluslararası platformlarda öncelik ve prestij kazandırmaktadır

31-03-202131-03-2021

Yayın: 31.03.2021 - Güncelleme: 24.01.2023 22:16 - Görüntülenme: 203